AnneliesV.M.

“Bij Lies kan je je stem laten horen. Je kan steeds bij haar terecht voor raad en daad. Ze blijft geloven in jou. Haar manier van werken is heel inspirerend en heeft mij vooral gemotiveerd om  mijn dromen waar te maken.”Berty B. (vader van Stef)


“Hallo Lies, hierbij wil ik mijn dankbaarheid naar jou toe uiten.

En dit voor het coachingtraject dat je afgelopen voorjaar met een van onze kinderen hebt afgelegd. Als kroon op het geleverde werk mag onze zoon Stef als geoloog morgen aan de slag bij G-tec in Milmort. Bedankt voor de zorgen die jij tijdens dit traject aan hem besteed hebt.”Bert B.

“Bedankt Lies voor jouw steun tijdens het afhandelen van mijn studies. Zonder jouw doorgedrevenheid en het kort-op-de-bal spelen zou het mij niet gelukt zijn.”


logoCr

Stress ondermijnt het leren

how to handle stress in the classroom

Studenten die zich met elkaar vergelijken stimuleren deze stress onbewust bij zichzelf.
Ons onderwijssysteem vertrouwt op toetsen en examens als gestandardiseerde beoordelingsinstrumenten om studenten te evalueren. De focus op deze externe doelen doet de angst om te presteren bij jongeren toenemen en verwaarloost het “intern meesterschap” als doel.
Veelvoorkomende reacties op ‘examenstress’ zijn onder meer verstoorde slaappatronen, extra vermoeidheid, zorgen, onregelmatige eetgewoonten, sneller vatbaar zijn voor infecties en concentratiestoornissen.
Wil jij niet wachten tot december om deze symptomen aan te pakken?
Volg de sessies ‘Weerbaarheid tegen prestatiedruk’, nu ook op woensdagen in The House of Change in Herent. Welkom! Lies@coachingrock.com

Maak een Planning!

Maak een Planning!
“Jamaar, da’s niks voor mij, ik hou mij daar toch nooit aan.”
Nope. Maak een planning! Het is de bedoeling dat je tijdens het proces op je tijdsrooster zaken schrapt, omwisselt, verandert, aanvult…
Het leuke aan een planning is dat ze zo mee groeit met jou over de weken heen.
Een planning is geen vaststaand gegeven, maar net een flexibel instrument. Jij maakt er zelf van wat je wilt:
1) Welke zijn jouw pijnpuntvakken waarvan je weet dat je je extra zal moeten inzetten? Dat gebeurt NU!
2) Welke zijn de vakken die “slecht” vallen in je examenrooster? Die voorbereiding gebeurt ook NU!
Neem je verantwoordelijkheid!
Veel succes! :)

Studieplanning